Ardei umpluţi cu cuşcuş (usor de preparat)

Printeaza

O reteta delicioasa de ardei umpluti cu cuscus din: ardei grasi, ceapa, stafide, cuscus, ulei de masline, ou, unt, menta, sare si piper.

Ingrediente:Ardei umpluţi cu cuşcuş

  • 8 ardei graşi roşii
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de stafide
  • 200 g cuşcuş
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 găl­benuş de ou
  • 2 lingură de unt
  • 2 linguri de mentă tocată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală ardeii şi se scot capetele. Se înlătură semin­ţele şi se spală fiecare ardei înăuntru. Se curăţă şi se toacă ceapa. Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa.

Se spală stafidele cu apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se toarnă uleiul în 150 ml de apă, se adaugă sare şi se fierbe. Se presară cuşcuşul în apa fiartă, se amestecă uşor şi se ia de pe foc. Se acoperă şi se lasă deoparte, timp de 5 minute.

Se amestecă ceapa tocată şi cuşcuşul, se adaugă stafidele, menta tocată, piperul şi gălbenuşul. Se umplu ardeii graşi cu amestecul de mai sus, se acoperă cu capetele tocate şi se pun în tavă.

Se toarnă puţină apă şi se pun în cuptorul preîncălzit. Se coc 20 de minute, la 180° C. Se servesc calde sau reci. Se deco­rează cu mentă.

Ardei umpluţi cu cuşcuş

Ardei umpluţi cu cuşcuş

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.