Ardei umpluţi cu ciuperci

Printeaza

Ardei umpluţi cu ciuperci

Ingrediente:

  • 8 ardei mari
  • o mini-baghetă
  • 200 ml lapte
  • un ou
  • 2 cepe
  • 200 g ciuperci proaspe­te sau congelate
  • 100 g muşchi de porc
  • o lingură de seminţe de chimen
  • grăsime pentru tavă
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunze de busuioc pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se pune într-un bol laptele şi oul şi se bat cu puţină sare. Se taie mini-bagheta cubuleţe şi se pune la înmuiat în această compoziţie, între timp se spală şi se taie ardeii la capete şi se curăţă de seminţe.

Căpăcelele de ardei se taie cu atenţie şi se păstrează ca să se pună deasupra în faza finală. Se taie baconul şi se pune la prăjit în sucul propriu până se rume­neşte, într-o tigaie de teflon. Peste bacon se adaugă şi seminţele de chimen, se toacă ceapa în bucăţi potrivite şi se căleşte împreună cu celelalte ingrediente.

La sfârşit se adaugă şi ciupercile tăiate şi se lasă să se călească. Compozi­ţia se condimentează cu sare şi piper după gust. Se umplu ardeii deja pregătiţi.

Se unge tava cu unt sau cu ulei, se aşază ardeii umpuţi, se pune câte un cubuleţ de unt pe fiecare ardei, se acoperă cu căpăcelele păstrate şi se bagă la cuptor la o temperatură de 180° C, timp de 20 de minute. Se ornează cu frunze de busuioc.

Ardei umpluţi cu ciuperci

   

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.