Ardei umpluti cu ciuperci si orez (varianta)

Printeaza

Ardei umpluti cu ciuperci si orez din: ardei gras, ceapa, ulei, curcuma, chimion, boia, ciuperci, thai-soi, lemongrass, orez, rosii, sare.

Ingrediente:Ardei umpluti cu ciuperci si orez

  • 8 ardei graşi mici
  • 1 ceapă
  • 5 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri de praf de curcuma
  • 1 lingură de praf de chimion
  • 1/2 de lingură de boia iute
  • 600 g ciuperci champignon
  • 1/2 de legătură de thai-soi (usturoi chinezesc)
  • 1 lingură de lemongrass proaspăt tocat
  • 6 linguri de orez
  • 300 g roşii descojite (la conservă)
  • sare

 

Mod de preparare:

Ardeii se spală, se taie în jumătate şi se curăţă de cotor, de seminţe şi de pieliţele albe din interior. Ceapa se cojeşte şi se taie cubuleţe.

Se încigge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi ceapa până când devine sticloasă. Se încorporează pudra de curcuma şi de chi­mion şi boiaua.

Se spală ciupercile, se şterg, se taie bucăţi şi se adaugă peste amestecul din tigaie.

Se spală firele de thai- soi, se taie rondele şi se înglobează în compoziţie împreună cu lemongrass-ul.

Se încorporează şi orezul în amestec şi se sotează până când devine sticlos.

Se varsă în tigaie jumă­tate din cantitatea de roşii (inclusiv sucul), apoi compoziţia se fierbe la foc mic circa 12 minute. In continuare, ardeii pre­gătiţi se umplu cu orezul cu legume răcit în prealabil.

Roşiile rămase (împreună cu sucul) se sotează într- o tigaie şi se sărează. Ardeii umpluţi se aşează apoi în so­sul de roşii şi se lasă să fiarbă circa 10 minute la foc mic.
Se servesc împreună cu piureul de roşii şi cu pâine.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buni sunt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.