Ardei umpluti cu ciuperci, orez si verdeata

Printeaza

Ardei umpluti cu ciuperci, orez si verdeata din: ardei grasi, orez, ciuperci, rosii, ceapa, verdeata, sare, piper, cimbru, ulei.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_ciuperci_orez_si_verdeata

  • 10-12 ardei grasi
  • 1/2 cana cu orez
  • 6 ciuperci
  • 1 kg rosii
  • 2 cepe
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă ardei de cotor şi taie-le capac. Curăţă şi taie mărunt ciupercile şi ceapa. Căleşte ceapa în puţin ulei încins, apoi adaugă ciupercile şi lasă să scadă zeama pe care o lasă. Pune orezul spălat în mai multe ape reci şi căleşte-l împreună cu celelalte legume. Când a căpătat o culoare translucidă, toarnă o cană cu apă sau cu supă de legume şi acoperă.

După zece minute (timp în care orezul s-a umflat), adaugă 2-3 roşii tăiate în cubuleţe, cimbrul şi verdeaţa tăiată mărunt. Sărează şi piperează după gust. Umple ardeii cu compoziţia de orez, pune-le capac (o felie de roşie) şi aşază-i într-o oală potrivită.

Aşază de jur împrejur roşiile tocate mărunt şi completează cu apă până la nivelul ardeilor. Lasă să fiarbă la foc domol. Serveşte cu verdeaţă proaspătă tocată.

Ardei umpluti cu ciuperci, orez si verdeata

Ardei_umpluti_cu_ciuperci_orez_si_verdeata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Si eu am facut si au iesit deliciosi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.