Ardei umpluti cu carnaciori

Printeaza

O reteta de ardei umplut cu carnaciori, orez, ceapa, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper, condimente, ulei si oua.

Ardei umpluti cu carnaciori

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată
  • 250 orez
  • 5-6 cepe
  • 3-4 linguri pastă tomate
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar şi una pătrunjel
  • 2-3 linguriţe condimente
  • 500 g cârnaţi subţiri (cabanos sau cânaţi de bere)
  • ardei graşi
  • 1 kg roşii
  • 200 ml ulei
  • 1-2 ouă

 

Mod de preparare:

Ceapa tocată mărunt o căleşti în ulei, adaugi orezul spălat şi îl undeşti puţin, apoi torni 200 ml apă şi laşi pe foc să se umfle puţin orezul.

Când a scăzut apa adaugi şi paste de tomate, dai deoparte şi laşi să se răcească. Amesteci orezul, carnea, verdeaţa tocată mărunt, sare, piper, condimente şi 1-2 ouă bătite. Umpli ardeii, pe care mai întâi i- ai opărt în apă cu sare şi i-ai scurs.

In mijlocul fiecărui ardei pui şi câte 1 cârnăcior. Faci căpăcele din roşii cu care acoperi ardeii. Restul roşiilor le tai şi le pui în oală printre ardei.

Acoperi totul cu apă fierbinte, pui peste oală o folie de aluminiu (în loc de capac) şi o dai la cuptor, la foc cât mai mic. Ii serveşti cu smântână sau iaurt.

Ardei umpluti cu carnaciori

Ardei umpluti cu carnaciori

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.