Ardei umpluţi

Printeaza

Ardei umpluţi

Ingrediente:Ardei umpluţi

  • 10 ardei graşi
  • 250 g carne porc tocată
  • 200 g carne viţel tocată
  • 150 g orez
  • 1 ceapă mare
  • 2 ouă
  • 1 litru supă de carne
  • 1 kg de roşii
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 linguriţă zahăr
  • 100 ml bulion gros de roşii
  • 1 pahar smântână
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pătrunjel
  • mărar
  • 1 lingură untură de gâscă

 

Mod de preparare:

Se grijesc (se curăţă, se spală, se scot cotoarele) ardeii .Se înmoaie ceapa pe foc mic în untură de gâscă. Se toacă verdeaţa Se amestecă carnea cu ceapa, ouăle, orezul cimbru praf, mărar, sare, piper, 50 ml bulion (unii de pe la Oradea pun şi ceva carne şi slăninuţă afumate, pentru gust) .

Se umplu ardeii, se căpăcesc cu felii de roşii. Se potrivesc într-o cratiţă unsă cu untură sau ulei  să stea sprijiniţi unul pe altul, vertical ca nişte falnice turnuri, cu deschizătura în sus, să poată răsufla la greul căldurii.

Se pasează roşiile Se acoperă ardeii cu supă, vinul şi pasta de roşii proaspete, agremen­tate de sare, piper, se acoperă, se pun în cuptor sau pe plită, la foc mic, acoperit, cam un ceas.

Se amestecă 50 ml bulion cu smântână şi zahărul . După ce a trecut o oră de fiert molcom, poate şi mai bine, şi a scăzut şi zeama, se toarnă sosul de smântână ploaie şi se mai lasă în cuptor, să molcomească şi să capete capacele de roşii o frumoasă culoare auriu maronie

Se presară aşa, de un pamplezir, pătrunjel verde şi se oferă fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.