Ardei marinati pentru iarna

Printeaza

Ardei marinati pentru iarna din: ardei capia, masline, branza de capra, branza de vaca, unt, seminte de chimen, piper rosu, zahar, otet balsamic, ulei de masline, sare.

Ingrediente:muraturi

  • 8 ardei capia roşii
  • 200 g măsline
  • 400 g brânză de capră
  • 100 g brânză de vacă
  • 20 g unt
  • 30 g seminţe de chimen
  • piper roşu
  • 4 foi dafin
  • 2 linguri zahăr
  • 5-6 linguri oţet balsamic
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Ardeii se coc şi, imediat ce se iau de pe plită, se presară sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie; astfel se vor curăţa mai uşor şi vor fi mai gustoşi. După ce s-au răcit, se curăţă de sâmburi sau se spală să nu mai rămână niciun sâmbure, dar cu mare atenţie să nu se rupă, căci altfel nu putem să-i mai umplem cu crema de brânză şi avem nevoie de ei întregi.

Pentru crema de brânză se amestecă brânza de capră şi cea de vacă cu untul şi cu seminţele de chimen. Se umplu ardeii cu crema de brânză, se aşază într-un borcan de 760 g, se interca­lează cu foile de dafin şi se
presară boabele de ardei roşu.

Sosul se prepară în felul următor: uleiul de măsline, oţetul aromatic, zahărul, sarea, piperul şi vinul roşu se amestecă bine până se dizolvă zahărul şi sarea şi se toarnă peste ardeii din borcan. Se acoperă şi se lasă la rece sau în cămară, după preferinţe.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.