Ardei iuti în otet

Printeaza

O reteta de ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, apa, sare neiodata, miere, stafide galbene, piper boabe, mustar boabe si foi de dafin.

Ingrediente:Ardei iuti în otet

  • 1 kg ardei iuţi (lunguieţi, rotunzi, roşii, verzi)
  • 500 ml oţet de vin (9 grade)
  • 1,5 l apă
  • 4 linguri sare neiodată
  • 2 linguri miere
  • 100 g stafide galbene (opţional)
  • 1 lingură piper boabe
  • 1 lingură muştar boabe
  • 2 foi dafin
  • borcane mici sterilizate

 

Mod de preparare:

Se aleg ardei proaspeţi, de diferite forme şi culori pentru estetică, se spală, se scurg într-o strecurătoare şi se aşază în poziţie verticală în borcane sterilizate.

Printre ardei se presară boabe de piper, muştar şi stafide (opţional).

Separat, se pun la fiert apa, oţetul, sarea neiodată, mierea şi foile de dafin. Se lasă să dea în 2-3 clocote, apoi se toarnă fierbinte peste ardeii din borcane, având grijă să nu se spargă.

Pentru protecţia lor, borcanele se aşază într-otavă de metal.

Se acoperă borcanele cu capace înfiletate, se aşază o pătură peste ele şi se lasă să se răcească, după care se depozitează la loc răcoros, bine aerisit, până vor fi consumate.

Ardei iuti în otet

Ardei iuti în otet

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.