Ardei in sos alb

Printeaza

 

O reteta cu ardei grasi rosi cu sos alb, unt, faina, lapte, cascaval si lamaie.Ardei in sos alb

Ingrediente:

  • 12 ardei graşi roşii
  • 100 g unt
  • 2 lin­guri făină
  • 500 ml lapte
  • 100 g caşcaval
  • 1 lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Coci ardeii pe o tablă la flacără deschisă (nu în cuptor) şi când sunt gata, îi pre­sari cu sare, îi acoperi cu un prosop curat şi îi laşi să se răcească. Apoi îi cureţi şi îi tai fâşii.

Rumeneşti făina în unt, stingi cu laptele şi fierbi sosul până se îngroaşă. Il laşi puţin să se răcească, apoi îl acreşti cu zeama de lămâie şi potriveşti de sare.

Aşezi ardeii tăiaţi fâşii într-o formă unsă cu unt, torni sosul alb, presari caşcavalul ras şi dai la cuptor pentru 10-15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.