Ardei cu cuscus

Printeaza

Ardei cu cuscus din: ardei, cuscus, ceapa, apa, carne de vita, miere, lamaie, patrunjel, sare, ulei de masline.

Ingrediente:Ardei_cu_cuscus

  • 4 ardei graşi
  • 150 g cuşcuş
  •  1 ceapă
  • 150 ml apă
  • 200 g carne de vită din supă
  • 1 lingurită cu miere
  • 1 lămăie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  •  ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Spală ardeii, şterge-i cu un şervet, taie-i pe jumătate, pe lungime, şi indepărtează cu grijă cotorul şi seminţele. Separat, pune cuşcuşul intr-un castron.

Toarnă deasupra apa fierbinte şi amestecată cu mierea şi zeama de lămâie. Acoperă şi lasă până absoarbe toată zeama (aproximativ cinci minute).

Adaugă ceapa tăiată mărunt, carnea de vită ruptă fâşii şi pătrunjelul tocat fin. Umple jumătăţile de ardei cu amestecul de cuşcuş.

Aşază-le intr-o formă termorezistentă şi stropeşte cu ulei de măsline. Lasă la cuptor, la foc moderat, cel mult 20 de minute.

Ardei cu cuscus

Ardei_cu_cuscus

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.