Ardei conservaţi in bulion

Printeaza

 

Mod de preparare:

Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată. Nu se lasă în apa clocotită decît cîteva clipe, apoi se scot cu ajutorul lingurii de spumăşi se pun într-o sită ca să se scurgă bine de apă.

După ce s-au răcit, se aşază ardeii în borcane, fără ca să-i îndesăm. Se toarnă peste ei bulion de roşii rece, adăugînd la fiecare kilogram de bulion 1 g acid salicilic (acidul salicilic se amestecă bine cu bulionul rece).

Se lasă cîteva ore borcanele nelegate şi dacă nivelul lichi­dului scade, iar ardeii rămîn descoperiţi, se mai adaugă bu­lion cu acid salicilic.

În fiecare borcan umplut se presară deasupra 1 g acid salicilic, se leagă cu celofan şi se păstrează la rece.

Ardei conservaţi in bulion

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.