Ardei conservaţi in bulion
Printeaza
Mod de preparare:
Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată. Nu se lasă în apa clocotită decît cîteva clipe, apoi se scot cu ajutorul lingurii de spumăşi se pun într-o sită ca să se scurgă bine de apă.
După ce s-au răcit, se aşază ardeii în borcane, fără ca să-i îndesăm. Se toarnă peste ei bulion de roşii rece, adăugînd la fiecare kilogram de bulion 1 g acid salicilic (acidul salicilic se amestecă bine cu bulionul rece).
Se lasă cîteva ore borcanele nelegate şi dacă nivelul lichidului scade, iar ardeii rămîn descoperiţi, se mai adaugă bulion cu acid salicilic.
În fiecare borcan umplut se presară deasupra 1 g acid salicilic, se leagă cu celofan şi se păstrează la rece.
Pofta buna!