Ardei capia muraţi, cu usturoi

Printeaza

Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, usturoi, otet, sare, apa, zahar, piper boabe, foi de dafin, seminte de mustar.

Ingrediente:Ardei_capia_murati_cu_usturoi

  • 1 kg ardei capia rosii
  • 2 capatani de usturoi
  • 800 ml otet
  • 1 lingura de sare
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 linguri piper boabe
  • 6 foi de dafin
  • 2 linguri seminte de mustar

 

Mod de rpeparare:

Speli ardeii şi îi laşi să se scurgă de apă. Cureţi usturoiul şi îl păstrezi feliuţe întregi. Torni oţetul într-o oală, adaugi apă, sare, zahăr, seminţele de muştar, piperul şi foile de dafin. Pui oala la fiert, apoi laşi lichidul să se răcească puţin.

Aşezi ardeii în borcane curate, apropiaţi între ei, adăugând alternativ usturoiul. Torni zeama în borcane, le închizi bine şi le laşi deoparte 6 săptămâni, înainte de servire.

Ardei capia muraţi, cu usturoi

Ardei_capia_murati_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.