Ardei căpaciţi

Printeaza

Ardei capaciti

Ardei căpaciţi

Ingrediente:

  • 6 ardei graşi
  • 4 frunze de varză albă
  • 1 morcov
  • 1-2 linguriţe zeamă de lămâie
  • 3 ouă
  • 3 frunze salată verde
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi ardeii de cotoare, îi speli şi îi laşi la scurs pe o farfurie. Separat, fierbi ouăle, le cureţi de coajă când sunt gata şi le tai felii. Speli apoi frunzele de varză, le tai fâşii şi le freci cu puţină sare ca să se înmoaie.

Dai mor­covul (curăţat) pe râzătoare, îl adaugi peste varză cu zeama de lămâie, ulei şi sare după gust şi amesteci. Umpli ardeii cu salata de legume, le pui căpăcele din feliile de ou (de aceea se cheamă căpăciţi) şi îi aşezi pe un platou cu frunze de salată. Trebuie să stea la rece circa 30 de minute.

Ardei căpaciţi

Ardei capaciti

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.