Arancini
PrinteazaArancini este o specialitate a bucătăriei siciliene. Este vorba despre o minge de orez prăjit, cu diametrul de 8-10 cm, umplută cu ragu (carne tocată), mozzarella şi mazăre boabe. Numele derivă din culoarea tipică ce seamănă cu cea a portocalei, în partea orientală a insulei, arancinile pot fi întâlnite şi cu o formă conică.
Poate te itnereseaza si Arancini cu mazăre şi carne
- 1 kg carne tocata
- 1/2 ceasca pesmet
- 300 g mozzarella
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 l suc de rosii
- 1 cutiuta de mazare boabe
- 1 kg orez
- 2 l ulei de arahide
Mod de preparare:
Speli orezul, îl fierbi şi îl laşi la răcit. între timp, tai morcovii şi ceapa mărunt, adaugi carnea tocată, sucul de roşii şi laşi totul la foc potrivit timp de 1/2 oră. Când e gata răcit orezul, îl amesteci cu mazărea boabe şi cu mozzarella, după care iei în palmă un pic din amestec, adaugi în centru puţină carne şi puţin din sucul care a ieşit din carnea tocată, apoi mai iei un pic de amestec de orez şi rotunjeşti în palme până îţi iese rotundă arancina, ca o minge.
Când ai terminat de modelat toate aran- cinele, le treci prin pesmet şi le laşi să stea cam 10 minute pentru a deveni mai crocante, lei o tigaie, pui uleiul la încins, după care adaugi arancinele (uleiul trebuie să treacă peste ele) şi le laşi până se rumeneşte bine pesmetul. Consumi arancinele calde.
Arancini
Pofta buna!
Incoming search terms:
- arancini reteta
- reteta arancini
Ce sunt arancini astia?
Nu vezi, niste chestii umplute