Apple Tarte – Reteta

Printeaza

Apple Tarte – Reteta din: unt, zahar, oua, praf de copt, rom, faina, mere, zmeura, albusuri, coaja de lamaie.

 

Ingrediente aluat:Appeltarta

  • 250 g unt moale
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 lingura rom
  • 250 g faina

 

 

Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri, coaja rasa de la o lamaie.

 

Mod de preparare:

Se-ncinge cuptorul la 220°C. Se amesteca (cu mixerul) zaharul, untul si ouale si se adauga faina si praful de copt dizolvat in rom.

Jumatate din aluatul astfel obtinut se intinde pe fundul unei tavi (cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm), tapetata cu hartie pentru copt, si se da 15 minute la cuptor, dupa care se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Se unge tava din nou, se coace si aluatul ramas, care se lasa sa se raceasca in tava.

Se reduce temperatura din cuptor la 180°C. Se curata merele si se taie spalturi subtiri, dupa ce s-au inlaturat partea lemnoasa si semintele.

Se topeste untul intr-o cratita, se adauga 50 g de zahar, zaharul vanilat si apoi merele, care se dunstuiesc circa 10 minute si se lasa sa se raceasca.

Se aseaza merele in forma (pe aluatul copt si racit), peste ele se intinde zmeura decongelata, iar deasupra se pune aluatul copt scos din tava.

Se bat bine albusurile, se incorporeaza coaja de lamaie si zaharul ramas si se intinde spuma peste tot.

Se da din nou la cuptor si se lasa inca 6-8 minute sa se rumeneasca usor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.