Aperitive cu pui, castravete si praz

Printeaza

Aperitive cu pui, castravete si praz din: file din piept de pasăre, praz, ulei, usturoi, sare, piper negru macinat, mărar sau pătrunjel, castraveţi sau roşii cherry, măsline, maioneză, seminte de susan.

Aperitive_cu_pui_castravete_si_praz

Ingrediente pentru umplutură:

  • 100 g file din piept de pasăre
  • partea albă de la 1 fir de praz
  • 2 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 legătură mărar sau pătrunjel

Ingrediente pentru decor:

  • 5-6 castraveţi sau roşii cherry
  • câteva rondele de măsline
  • opţional, 2 linguri maioneză
  • seminţe de susan

Mod de preparare:

Prepari întâi umplutura, ca să aibă timp să se răcească. Cureţi prazul şi îl tai mărunt.

Tai carnea în fâşii fine sau o dai prin maşina de tocat. Incingi uleiul într-o tiga­ie şi căleşti carnea tocată, amestecând până îşi schimbă culoarea.

Adaugi apoi prazul tocat şi, când prazul a devenit transpa­rent, pui usturoiul curăţat şi fin tocat, lei vasul de pe foc, iar după ce compoziţia s-a mai răcit, o sărezi şi condimentezi după gust şi adaugi verdeaţa fin tocată.

Speli castraveţii şi îi tai pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi miezul cu seminţe, obţi­nând astfel nişte bărcuţe.

Umpli bărcuţele cu compoziţie şi le decorezi cu rondele de măsline, de roşii, cu fire subţiri de maioneză şi cu seminţe de susan.

Aperitive cu pui, castravete si praz

Aperitive_cu_pui_castravete_si_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.