Aperitive cu naut si menta

Printeaza

Aperitive cu naut si menta din: năut, ceapa, usutroi, amidon, chimen, sare, piper, menta, patrunjel verde, susan, mac.

Aperitive_cu_naut_si_menta

Ingrediente:

  • 1 conservă (400 g) năut fiert
  • 1 ceapă mică
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă amidon
  • 1/4 linguriţă chimen măcinat
  • sare
  • piper
  • câteva frunze de mentă
  • pătrunjel verde
  • 50 g seminţe de susan
  • 50 g seminţe de mac

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi usturoiul. Toci mărunt ceapa şi zdrobeşti usturoiul.

Intr-un vas înalt, de preferinţă în bolul mixerului, pui boabele de năut scurse, ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, verdeaţa tocată, chimenul, sarea, frunzele de mentă şi amidonul.

Cu mixerul vertical, pasezi ingredientele până obţii o pastă omogenă, consis­tentă. Dacă pasta ţi se pare prea groasă, poţi să adaugi 1-2 linguri de lichid din conserva de năut, iar dacă ţi se pare prea fluidă, adaugi amidon.

Prăjeşti seminţele de susan într-o tigaie fără ulei, pentru o aromă mai accentuată. Cu mâinile unse cu puţin ulei, iei mici bucăţi din compoziţie şi modelezi mici sfere, pe care le treci prin seminţe de susan ori de mac.

Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci timp de 15-20 de minute, la foc mic spre mediu. Le serveşti simple, pe rondele de castraveţi şi roşii ori cu un sos alături.

Aperitive cu naut si menta

Aperitive_cu_naut_si_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.