Aperitive pentru Craciun: Placinta cu peste

Printeaza

Placinta cu peste din: unt, faina, sare, galbenusuri, morcov, broccoli, somon, file de crap, smantana, albusuri, marar si sare.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 380 g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 galbenusuri

pentru umplutura:

  • 1 morcov mare
  • 150 g broccoli
  • 400 g somon
  • 200 g file de crap
  • 200 ml smantana (12% grasime)
  • 2 albusuri
  • 1 lingura marar tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Amesteci untul cu făina, sa­rea şi gălbenuşurile şi frămânţi până când aluatul este neted, îl înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece timp de o oră. Cureţi morcovul şi desfaci broccoli în bucheţele. Fierbi morcovul în apă cu sare şi la finalul fierberii adaugi broccoli.

După cinci minute, le scoţi şi le laşi să se scurgă bine. Cureţi carnea de peş­te de eventualele oase. Mixezi 2/3 din somon şi încorporezi în pastă albuşurile bătute spu­mă. Adaugi carnea de crap şi restul de somon tăiate cubuleţe, smântână, mărarul, con­dimentezi cu sare, după gust, şi omogenizezi.

In cele din ur­mă, adaugi morcovul tăiat cubuleţe, broccoli şi amesteci. Intinzi 2/3 din alu­at într-o foaie dreptunghiu­lară şi îmbraci cu ea o formă termorezistentă mică unsă cu unt. Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat. Lipeşti bine marginile şi deasupra aşezi figurine de aluat.

Introduci vasul în cuptor şi o coci 15 minute. Când se rumeneşte puţin, reduci tem­peratura la 140° C şi continui coacerea încă 20 de minute.

Placinta cu peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.