Aperitiv

Printeaza

Aperitiv din: creveti, calamari, midii, sola, patrunjel, lamaie, ulei.

Ingrediente:Aperitiv

  • un kg creveti
  • 300 g cal­mari
  • 100 g midii
  • 100 g solă
  • o rădăci­nă mică de pătrunjel
  • o lămâie stoarsă
  • un păhărel de ulei de măsline
  • sare

Sos verde:

  • pătrunjel verde
  • ton în ulei (conservă)
  • scrumbie (sărată sau afumată)
  • capere
  • ardei iuţi în oţet
  • câţiva căţei de usturoi
  • puţin oţet

 

Mod de preparare:

Fierbe crevetele într-un vas, iar în alt vas fierbe calmarii, midiile şi sola. Pune-le împreună într-un castron şi condimentează cu ulei şi zeamă de lă­mâie. Presară pătrunjel tocat.

Separat, prepară un sos din ton şi scrumbie (amestecate cu uleiul scurs de la ton), capere, unul-doi ardei iuţi tocaţi, ustu­roiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi puţin oţet.

Se serveşte sosul alături de peştele fiert şi fructele de mare.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.