Aperitiv cu roşii şi ricotta

Printeaza

O reteta de aperitiv cu rosii si ricota din: rosii, parmezan, crema de branza ricotta, faina, oua, lapte, sare, frunze de rucola si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 8 roşii mari
  • 300 g parmezan
  • 250 g cremă de brânză ricotta
  • 4 linguri făină
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • sare
  • frunze de rucola
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se spală si se taie roşiile rondele medii pe care se presară sare si piper. Se stropesc cu ulei de măsline si se adaugă deasupra 2-3 căţei de usturoi tăiaţi mărunt. Se rade între timp parmezanul. Se pun ouăle, făina, un prat de sare, laptele si se omogenizează. Se prăjesc în tigaie în foi foarte subţiri.

Se ung foile cu cremă de brânză ricotta, se asază felii de roşii si încă două straturi de foi intercalate cu brânză si roşii. Se ornează cu trunze de rucola.

 

Aperitiv cu roşii şi ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.