Aperitiv picant

Printeaza

Aperitiv picant din: carne de berbecut sau de vita, ceapa, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, ulei, apa si sare.

Ingrediente:Aperitiv_picant

  • 400 g carne de berbecut sau de vita
  • 2 cepe
  • cimbru
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru aluat:

  • 700 g faina
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • apa cat cuprinde
  • 1/2 lingurita cu sare

 

Mod de preparare:

Caleste ceapa în ulei. Adaugă car­nea tocată. Presară un praf de sare şi stropeşte cu puţină apă călduţă. Lasă să se înăbuşe bine.

Condimen­tează cu puţin cimbru şi pătrunjel. Cerne făina. Fă în mijloc o gropiţă în care pune sare şi drojdia dizolvată într-o ceşcuţă cu apă şi zahărul.

Frământă şi toarnă puţin câte puţin apă, până obţii un aluat elastic. La sfârşit, adaugă uleiul şi frământă. Imparte aluatul în bucăţi egale şi modelează grămăjoare.

Intinde tipiile şi pune umplutura de carne. Pliază pe jumătate şi coace-le în cuptor.

Aperitiv picant

Aperitiv_picant

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.