Aperitiv picant de branza cu rosii

Printeaza

 

O reteta deliciasa de aperitiv picant din : branza de vaci, rosii, ceapa, usturoi, ulei, gelatinAperitiv picant de branza cu rosiia, smantana, sare si boia iute.

Ingrediente:

  • 400 g brânză de vaci sau telemea de capră
  • 8 roşii
  • 2 cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic gelatină
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Decojeşti roşiile şi le tai bucăţele. Căleşti în ulei ceapa tocată mărunt şi usturoiul, după care adaugi  roşiile. Le laşi la foc mic, astfel încât să obţii un piure, iar zeama roşiilor să scadă. Potriveşti de sare şi boia şi tra de pe foc.

Pui gelatina să se dizolve în 50 ml apă rece, după care o topeşti pe baie de aburi. Sfărâmi brânza cu furculiţa (dacă foloseşti brânză de vaci) sau o dai pe răzătoarea cu ochiuri mici (dacă foloseşti telemea) şi o amesteci cu smântână, gelatina topită şi boiaua.

Tapetezi o formă de chec cu folie de aluminiu, pui jumătate din compoziţia de brânză, apoi amestecul de roşii cu ceapă şi iar brânză. Acoperi cu o folie şi-l laşi la frigider pentru 12 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.