Aperitiv din crabi
PrinteazaAperitiv din crabi din: crabi, lamaie, patrunjel, ulei de masline, ceapa, foi de dafin, sare si piper.
Ingrediente:
- crabi de mărime medie
- 1 lămâie
- ulei de măsline
- ceapa
- foi de dafin
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi crabii la fiert într-un litru de apă în care aţi adăugat o lingură rasă de sare. In aceeaşi apă puneţi, după gust, ceapă, foi de dafin şi pătrunjel verde.
Lăsaţi vasul pe foc domol să clocotească încet vreme de 30 de minute. Scoateţi crabii din vas, folosindu-vă de o paletă şi lăsaţi-i să se scurgă de apă şi să se răcească.
In continuare, cu multă grijă, scoateţi pulpa (partea cărnoasă) din carapace şi din picioarele de crabi.
In castronul cu aceste delicii de crabi, puneţi ulei, zeamă de lămâie şi condimentaţi cu sare şi piper. Aduceţi preparatul la masă decorat cu pătrunjel verde.
Aperitiv din crabi
Pofta buna!