Aperitiv din cascaval cu frisca

Printeaza

O reteta foarte simpla de aperitiv din cascaval cu faina, unt, sunca, oua, sare, piper si apa.

Ingrediente:Aperitiv din cascaval cu frisca

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 200 g sunca
  • 3 oua
  • 250 g cascaval
  • 1/2 lingurita sare
  • piper
  • apa

 

Mod de preparare:

Din făină, unt, sare şi apă faci un aluat. îl împătureşti în folie de staniol şi îl laşi 2 ore la odihnit în frigider. Intinzi aluatul circa 4 mm grosime. Ungi o tavă din yena cu unt, tapetezi cu făină şi întinzi aluatul, inclusiv pe marginile tăvii.

Impungi aluatul de câteva ori cu o furculiţă. Pui feliile de şuncă peste aluat. Baţi ouăle cu frişca şi piperul, pui caşcavalul ras şi torni ames­tecul deasupra feliilor de şuncă.

Acoperi cu aluatul de pe margini, astfel încât să o învelească. Dai la cuptor cam -30-35 minute.

O poţi servi caldă sau rece, alături de un pahar de iaurt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.