Aperitiv din carne de pui
PrinteazaAperitiv din carne de pui din: carne de pui, sare, piper, usturoi, boia, gelatina, busuioc.
- 500 g piept de pui file
- 500 g pulpe de pui
- sare
- piper
- boia dulce
- 3-4 căţei de usturoi
- busuioc uscat
- 130 g gelatină pudră
Mod de preparare:
Tai pulpele şi pieptul în fâşii subţiri şi lungi, pe care le pui într-un castron şi le ungi cu usturoiul zdrobit. Le presari apoi cu boia, busuioc, sare şi piper după gust şi cu pudra de gelatină
Amesteci şi pui acest amestşc într-o pungă pentru friptură. O legi la gură şi o aşezi într-o tavă pentru cozonac. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru 45-50 de minute.
Scoţi tava din cuptor şi aşezi peste ruladă un tocător îngust de lemn, cu o greutate deasupra. După ce s-a răcit în tavă, o păstrezi în frigider până a doua zi, când o porţionezi.
Pofta buna!