Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul

Printeaza

Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul din: telemea, seminte de susan, seminte de fenicul, coaja de lamaie, piper, castravete, masline si frunze de menta.

Ingrediente:Aperitiv_cu_telemea_si_seminte_de_fenicul

  • 250 g telemea de vacă mai nesărată
  • 1 lingură semințe de susan
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • 3 linguri ulei de măsline
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 vârf de cuțit piper negru măcinat
  • 1 castravete lung
  • 15 măsline negre fără sâmburi
  • câteva frunze proaspete de mentă
  • 1 linguriță frunze de mentă uscate

 

Mod de preparare:

Speli telemeaua, o lași puțin să se scurgă și o tai cubulețe cu latura de aproximativ 3 cm. Prăjești semințele de susan într-o tigaie, până devin aurii. Le amesteci cu semințele de fenicul, coaja de lămâie și piperul. Treci cubulețele de brânză prin acest amestec, le pui într-o cutie, le acoperi cu un capac și le păstrezi în frigider până a doua zi.

Îmbraci cu acest amestec cubulețele de telemea, pe care le pui într-o cutie cu capac și o bagi la frigider până a doua zi. Tai castravetele cât mai estetic, în rondele. Presari bucățile de brânză cu mentă uscată mărunțită.  Într-o scobitoare înfingi un cub de brânză, o măslină și o rondelă de castravete.

Așezi aperitivul pe un platou și îl decorezi cu frunze de mentă. Îl servești rece.

Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul

Aperitiv_cu_telemea_si_seminte_de_fenicul

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.