Aperitiv cu telemea, ceapa si rosii

Printeaza

Aperitiv cu telemea, ceapa si rosii din: rosii, ceapa rosie, lamaie, telemea de oaie, pesmet, faina, cimbru verde, ou, untdelemn, sare, piper.

Ingrediente:Aperitiv_cu_telemea_ceapa_si_rosii

  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 lamaie
  • 200 g telemea tare, de oaie
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 2 fire de cimbru verde
  • 1 ou mare
  • 3 linguri untdelemn
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai trânza în felii groase de 2-3 cm, apoi în cuburi mari. Toci fin 1/2 din cimbru  şi îl amesteci împreună cu pesmetul, într-un bol. în alt bol, baţi oul. Treci cuburile de brânză prin făină, apoi prin ou bătut şi prin pesmetul aromat.

Le prăjeşti în uleiul încins într-o tigaie cu diametru mic, întorcându-le pe toate părţile, ca să se rumenească uniform. Pentru a da o aromă plăcută uleiului şi mai puternică brânzei pane, pui în tigaie firele de cimbru rămase.

Speli şi cureţi roşiile şi ceapa. Le tai în rondele subţiri şi le presari cu sare şi piper după gust. Aşezi pe un platou rondele de roşii, apoi ceapă şi bucăţi de brânză. Serveşti aperitivul stropit cu zeamă de lămâie, alături de baghetă sau lipie coaptă pe vatră.

Aperitiv cu telemea, ceapa si rosii

Aperitiv_cu_telemea_ceapa_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.