Aperitiv cu somon si crema de branza

Printeaza

Aperitiv cu somon si crema de branza din: faina, unt, galbenus, telemea, smantana, seminte de mac, branza dulce, sare, somon, marar.

Ingrediente:Aperitiv_cu_somon_si_crema_de_branza

Pentru aluatul de biscuiţi:

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură smântână
  • 100 g telemea
  • 2 linguri seminţe de mac
  • sare

Pentru cremă:

  • 400 g brânză dulce
  • 50 g smântână
  • sare

Pentru decor:

  • 100 g felii de somon afumat
  • câteva fire de mărar verde

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul biscuiţilor, amesteci făina cernută şi untul moale, cu vârfurile degetelor.

Mixezi într-un bol smântână, gălbenuşurile, telemeaua rasă, seminţele de mac şi sărezi pasta, dacă mai este nevoie.

Incorporezi această pastă în amestecul cu făină şi omogenizezi.

Pe suprafaţa de lucru presărată cu făină, întinzi o foaie de circa 1 cm grosime şi decupezi din ea discuri, folosind un pahar sau forma pentru fursecuri.

Aşezi biscuiţii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îi coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, aproximativ 10 minute, până se rumenesc uşor pe margini.

Ii scoţi să se răcească pe un grătar, timp în care pregăteşti crema de brânză.

Mixezi smântână cu brânza dulce. Sărezi pasta şi o condimentezi cu piper după gust. Tai somonul în fâşii subţiri.

Pui crema într-un cornet pentru decorat prăjituri (poş), căruia în ataşezi un capăt cu orificiul steluţă.

Decorezi fiecare biscuit cu o floricică de cremă şi cu o bucăţică de somon rulat în formă de floare.

Presari deasupra puţin mărar tocat sau decorezi cu frunzuliţe fine de mărar.

Serveşti aperitivul de preferinţă după ce l-ai răcit cel puţin o oră în frigider.

Aperitiv cu somon si crema de branza

Aperitiv_cu_somon_si_crema_de_branza

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.