Aperitiv cu salată

Printeaza

Aperitiv cu salată din: aluat de foitaj, parmezan, ou, varza rosie, miez de nuca, stafide, oua de prepelita, sos de soia, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, caise uscate, menta.

Ingrediente:Aperitiv_cu_salata

  • un pachet aluat de foitaj
  • 100 g parmezan
  • un ou
  • o varza rosie mica
  • 60 g miez de nuca
  • 25 g stafide
  • 12 oua de prepelita
  • o lingura cu sos de soia
  • otet balsamic
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • caise uscate
  • menta

 

Mod de preparare:

Aluatul de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foaia şi se presează uşor cu un sucitor. Se decupează forme diferite şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se ung cu ou bătut, se presară parmezanul şi se coc la foc mediu până devin aurii. Varza roşie se spală, se taie fideluţă şi se freacă puţin în palme ca să se înmoaie.

Se adaugă miezul de nucă tocat mărunt, stafidele şi cimbru după gust. Se toarnă sosul de soia, o lingură cu oţet balsamic şi două linguri cu ulei de măsline. Se presară piper, se amestecă şi dacă mai este nevoie se mai adaugă puţină sare.

Ouăle de prepeliţă se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. Se pune salata în farfurii alături de grilajele calde, caisele şi ouăle, se presară cu cimbru şi se servesc.

Peste aperitiv se poate presara si menta tocata inainte de a fi introduse in cuptor.

Aperitiv cu salată

Aperitiv_cu_salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.