Aperitiv cu pui, ciuperci si ceapa verde

Printeaza

Aperitiv cu pui, ciuperci si ceapa verde din: piept de pui file, ficăţei de pasăre, inimi şi pipote de pasăre, ceapă verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, sare, ciuperci proaspete, oua, piper.

Aperitiv_cu_pui_ciuperci_si_ceapa_verde

Ingrediente:

  • 1 piept de pui file
  • 500 g ficăţei de pasăre
  • 500 g inimi şi pipote de pasăre
  • 3 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • câte  1 legătură mărar şi pătrunjel
  • sare
  • 10 ciuperci proaspete mari
  • 8 ouă
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o pui la fiert în apă uşor sărată. în vase diferite, fierbi ficăţeii, pentru 10 minute, precum şi inimile şi pipotele, 40-45 de minute sau până se înmoaie bine.

Cureţi ciu­percile, le speli bine şi le fierbi timp de 10 minute, în apă cu sare.

Scurgi organele, ciupercile şi carnea fierte şi le tai în cubuleţe şi, respectiv, în felii, dacă e vorba despre ciu­perci.

Cureţi şi speli ceapa şi usturoiul. Le tai în rondele, iar verdeaţa o tai mărunt.

Baţi 6 ouă cu sare şi piper negru măcinat.

Ungi cu ulei două tăvi mici pentru chec, le tapetezi cu făină şi torni compoziţia în strat uniform.

Torni deasupra câte un ou bătut şi introduci tăvile în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45-50 de minute, până când se leagă bine compoziţia.

După ce s-a răcit complet, tai aperitivul în felii groase de 2-2 1/2 cm.

Aperitiv cu pui, ciuperci si ceapa verde

Aperitiv_cu_pui_ciuperci_si_ceapa_verde

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.