Aperitiv cu pateu de peşte

Printeaza

Aperitiv cu pateu de peşte

Ingrediente:Aperitiv cu pateu de peşte

  • 1/2 kg păstrăv
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Pentru floricele faci un aluat de clătite fără zahăr, dar puţin mai gros, ca la clătite. îţi trebuie şi o formă specială pe care întâi o laşi să se încălzească în ulei şi apoi fierbinte o bag în aluatul de clătite (fără să scu­funzi) şi apoi imediat în ulei încins.

Pateul de peşte îl faci aşa:

Prăjeşti câteva minute peştele în ulei ca să-i poţi scoate pieliţa, apoi îi scoţi oasele şi treci carnea prin maşina de tocat sau o mărunţeşti cu mixerul. Carnea astfel tocata o amesteci cu unt si potrivesti de sare si piper.

Cu acest pateu umpli floricele din aluat de clatite.

 

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Imi place aperitivul asta

  2. O sa incerc si eu pateul de peste 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.