Aperitiv cu mozzarella si prune

Printeaza

 

Ingrediente:Aperitiv cu mozzarella si prune

  • 350 g făină de secară
  • 150 g făină de grîu
  • 120 g seminţe de floarea-soarelui
  • 500 g seminţe de susan
  • 50 g seminţe de in
  • 300 ml apă
  • 25 g drojdie
  • sare
  • zahăr brun
  • ulei
  • 400 g mozzarella
  • salată rucola
  • prune
  • pesto de busuioc

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare se amestecă făina de secară cu făina de grîu, seminţele de floarea-soarelui, seminţele de in şi cele de susan. Intr-un ibric se pun drojdia, apa călduţă, sarea şi o lingură de zahăr brun.

Se amestecă, se lasă la dospit timp de zece minute, apoi se toarnă peste ingredientele din vas, împreună cu două linguri de ulei de măsline. Se frămîntă, se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la crescut timp de 30 de minute la loc cald.

Se pune aluatul într-o formă de cozonac presărată cu făină, se acoperă cu un şervet şi se mai lasă să crească zece minute. Se presară puţină făină, se introduce tava în cuptor şi se coace 30 de minute la foc potrivit.

Se scoate din tavă, se lasă să se răcească şi se taie felii. Se serveşte cu mozzarella, salată ruco­la şi felii de prune. Feliile de mozzarella se pot presăra cu pesto de busuioc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.