Aperitiv cu legume

Printeaza

 

O reteta simpla si gustoasa de aperitiv din: ceapa, cartofi, usturoi, ciuperci, cascaval, oua, ulAperitiv cu legumeei, rosii, ardei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 legătură de ceapă tulpină şi frunze
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 150-200 g ciuperci
  • 150 g caşcaval
  • 3-4 cartofi noi
  • 3 ouă întregi
  • 100-150 ml ulei
  • 1-2 roşii (coaja, fără miez)
  • 1 ardei tăiate feliuţe pentru ornament
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai fideluţă ceapa şi ciupercile lame­le. Le pui în tigaie cu ulei încins, amesteci uşor până scade apa ciupercilor. Peste aceste legume pui şi carto­fii cruzi daţi pe răzătoarea mare. Amesteci timp de 1-2 minute, pui şi mirodeniile.

După ce s-a răcit puţin, adaugi ouăle bătute bine şi pătrunjelul tocat. Amesteci bine. Compoziţia rezultată o torni într-un vas uns şi tape­tat cu făină. Ornezi suprafaţa cu felioare de coajă de roşie (fără miezul apos) şi ardei gras. Presari caşcaval ras pe toată suprafaţa. Dai vasul la cuptor, la foc mediu, până ce marginile s-au rumenit uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.