Aperitiv cu crevete şi dovlecei

Printeaza

Aperitiv cu crevete şi dovlecei

Aperitiv cu crevete şi dovlecei

Ingrediente:

  • două bucăţi lipii foccacia
  • un fir de praz
  • doi dovlecei
  • 150 g boabe de porumb
  • două ouă
  • 350 g crevete congelate
  • 300 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • mărar
  • unt
  • 1 jumătate de ţelină
  • un sfert de varză albă
  • doi morcovi
  • sos de roşii picant
  • ulei

Preparare:

Crevetele se decongelează, se scurg de apă, se condimentează şi se prăjesc câteva minute în unt încins. Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se călesc în ulei trei minute. Lipiile se taie în jumătăţi, se ung cu unt şi se introduc cinci minute în cuptor.

Se ung cu ou bătut, se rade caşcaval, se adaugă boabele de porumb scurse de apă, prazul tăiat în rondele subţiri, dovleceii şi crevetele. Se presară mărar tocat, sare şi piper.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor şi se ţin timp de 15-20 de minute la foc mediu. Se scot şi se servesc imediat cu sos de roşii picant sau se lasă să se răcească puţin şi se servesc cu salată de morcovi cu ţelină şi varză.

Aperitiv cu crevete şi dovlecei.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine. Imi plac fructele de mare, mai ales crevetii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.