Aperitiv cu crema de branza si masline

Printeaza

O reteta de aperitiv cu crema de branza si masline din: oua, apa, ulei, faina, sare, masline negre, usturoi, ulei de masline, branza ricotta si masline.

Ingrediente:Aperitiv cu crema de branza si masline

pentru aluat:

  • 3 oua
  • 225 ml apa
  • 175 ml ulei
  • 375 g faina
  • sare

pentru umplutura:

  • 100 g masline negre
  • 3-4 catei usturoi
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 300 g branza ricotta
  • masline pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se pun să fiarbă apa, sarea şi uleiul. Se clocotesc 2-3 minute şi se adaugă făina cernută. Se opreşte focul şi se amestecă bine toate, apoi se lasă să se răcească. Se pregăteşte între timp crema de brân­ză. Se desfac măslinele, se scot sâmburii şi se pasează cu blenderul. Se adaugă usturo­iul şi brânza ricotta. Se lasă pasta la rece.

Intre timp, se încorporează ouăle unul câte unul în aluatul răcit. Se toarnă cu ajutorul unui pos formele de aluat în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se coc la 160°C, până se rumenesc uşor.

Se lasă să se răcorească, se taie capacele şi se umplu cu crema de brânză şi măsline. Se ornează cu bucăţele de măsline.

Aperitiv cu crema de branza si masline

Aperitiv cu crema de branza si masline

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. De incercat aperitivele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.