Aperitiv cald cu ardei şi cuşcuş

Printeaza

Aperitiv cald cu ardei si cuscus din: ardei, cuscus, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, piper, patrunjel, parmezan, cimbru verde si otet balsamic.

 

Ingrediente:

  • 4 ardei (rosu si portocaliu)
  • 200 g cuscus
  • o legatura ceapa verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • o legatura patrunjel
  • parmezan
  • cimbru verde macinat
  • 2-3 lingurite otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se fierbe pentru început cuşcuşul în apă cu o linguriţă de sare, se lasă conform indicaţiilor de pe pachet.

După ce a fiert, se scurge în sită deasă şi se trece prin jet de apă rece.

Separat, se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în ulei de măsline.

Se adaugă usturoi măcinat, piper, sare si pătrunjel tocat mărunt, apoi se opreşte focul.

După ce s-a răcorit, se amestecă cu cuş­cuşul şi cu parmezanul ras.

Se spală ardeii, se taie jumătăţi, se umplu cu compoziţia de cuşcuş şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se bagă în cuptorul încins în prealabil şi, după ce s-au pătruns bine, se scot şi se servesc.

Se stropesc, după gust, cu oţet balsamic.

Aperitiv cald cu ardei şi cuşcuş

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.