Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir

Printeaza

Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir din: antricoate de vita, sos de soia, usturoi, ghimbir, zahar brun, seminte de susan, ulei de susan, usturoi, piper, galbenusuri, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, zahar.

Ingrediente:Antricot_în_stil_asiatic_cu_sos_de_usturoi_si_ghimbir

  • 6 antricoate de vita, fara os, de circa 2,5-2 cm grosime

marinata:

  • 2/3 cana sos de soia cu continut redus de sodiu
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 2 fire ceapa verde, tocata marunt
  • 4 linguri zahar brun
  • 2 linguri seminte de susan, usor prajite
  • 2 linguri ulei de susan

sos de ghimbir si usturoi:

  • 8 catei de usturoi
  • piper macinat
  • 4 galbenusuri
  • 1 cana ulei de masline
  • 1 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 1 1/2 lingurita ghimbir, ras fin
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita zahar

 

Mod de preparare:

Pregătiţi sosul. Puneţi în blender usturoiul, ghimbirul şi piper mă­cinat, după gust. Adăugaţi gălbenuşurile, procesaţi scurt. Mutaţi în vasul pentru mixer. Mixaţi turnând ulei, puţin câte puţin, şi , picuraţi din când în când zeamă de lămâie, aşa cum procedaţi când faceţi o maioneză. La sfârşit adăugaţi sosul de soia şi zahărul, amestecând bine.

Pregătiţi marinata, amestecând bine ingredientele. Turnaţi marinata peste carne, băgaţi la frigider, în cutie cu capac sau în pungă cu fermoar. Lăsaţi la rece 2 ore.

Scoateţi carnea şi păstraţi marinata. Frigeţi antricoatele, ungându- le frecvent cu marinată. Serviţi cu „maioneza” de usturoi şi ghimbir.

Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir

Antricot_în_stil_asiatic_cu_sos_de_usturoi_si_ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.