Antricot de vitel cu cartofi

Printeaza

Antricot de vitel cu cartofi din: antricot de vitel, rozmarin verde, salvie, ulei de masline, unt, sare grunjoasa, faina, usturoi, vin rose, piper, cartofi.

Ingrediente:Antricot_de_vitel_cu_cartofi

  • 4 bucati antricot de vitel
  • o crenguta de rozmarin verde
  • 3-4 frunze salvie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri faina
  • o capatana usturoi
  • 50 ml vin rose
  • piper negru si verde macinat
  • 8 cartofi in coaja rosie

 

Mod de preparare:

Se amestecă sarea cu făina, usturoiul măcinat, piperul si putină apă rece. Se topeşte untul şi se amestecă cu uleiul de măsline. Se ung bucăţile de carne si se aranjează într-o oală de ceramică. Se acoperă cu hârtie de copt si se bagă în cuptor.

Spre final, se îndepărtează hârtia, iar bucăţile de carne se stropesc cu vinul rose. Intre timp, se fierb cartofii. Se taie felii mai mari, apoi se perpelesc în tigaie, în unt si rozmarin. După ce au căpătat crustă, se servesc cu antricotul, ornat cu salvie si rozmarin.

Antricot de vitel cu cartofi

Antricot_de_vitel_cu_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.