Antricot cu vin

Printeaza

Antricot cu vin 

Ingrediente:Antricot cu vin

  • 10 haşme
  • 2 linguri de untură de gâscă
  • 25 cl de vin roşu taninos
  • 2 bucăţi de antricot, de 400 g fiecare
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decojiţi şi tocaţi fin haşmele. Puneţi-le într-o tigaie, să se înmoaie, la foc mic, într-o lingură de untură de gâscă. Adăugaţi vinul. Lăsaţi să scadă până când sosul devine gros. Săraţi, piperaţi’şi păstraţi la cald, la foc foarte mic.

Intr-o altă tigaie, lăsaţi să se topească o lingură de untură de gâscă. Prăjiţi bucăţile de antricot la foc iute, timp de 2-4 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosimea antricotului şi de cum îl preferaţi. Antricotul se serveşte, de obicei, în sânge.

Tăiaţi fâşii de antricot late de 3 cm pe lungimea bucăţii. Puneţi-le pe farfurii calde. Acoperiţi cu sos şi decoraţi cu pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.