Antricoate cu legume
PrinteazaAntricoate cu legume din: antricoate de porc, ulei, faina, sare, boia, foi de dafin, vin, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, bureti, cartofi, oua, smantana.
- 3 antricoate de porc frumos împănate
- 100 ml ulei
- 2 linguri făină
- sare
- boia de ardei puţin iute
- 2 foi de dafin
- 1 pahar vin
- 1 lingură pastă de roşii
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 200 g bureţi
- 400 g cartofi
- 2 ouă
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Daţi antricoatele prin făină şi rumeniţi-le în tigaie pe ambele părţi. Puneţi apoi antricoatele într-o cratiţă, împreună cu 1/2 l vin, bulion, foaie de dafin, sare şi boia. Fierbeţi-le împreună, înăbuşit, 1 oră.
între timp, puneţi zarzavatul, ceapa şi bureţii, toate tăiate julien şi sotate. Tăiaţi fiecare antricot în 2-3 felii, puneţi-le pe un platou cu sosul lor, cu zarzavaturile, bureţii şi găluştele de cartofi.
La masa aduceţi platoul cu preparat şi, separat, în castronaşe mici, smântână.
Pofta buna!
Foarte bun antricotul