Antreuri cu prosciutto si telina

Printeaza

O reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto.

Ingrediente:Antreuri cu prosciutto si telina

  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 2 lingurite otet de vin alb
  • 1 lingurita ulei de nuci sau vegetal
  • 100 ml de smantana foarte grasa
  • 1/2 telina
  • 1 mana de patrunjel tocat
  • 10 felii de prosciutto

 

Mod de preparare:

Se amestecă muştarul, oţetul şi uleiul într-un castron mic până se combină. Se adaugă amestecând smântână. Se curăţă ţelina şi se taie în fâşii foarte fine folosind o mandolină sau un cuţit foarte ascuţit. Apoi se taie în fâşii de forma befelor de chibrit, cu lungimea de aproximativ 5cm. Se toarnă dressingul şi se amestecă, împreună cu pătrunjelul.

Se taie feliile de prosciutto pe jumătate, pe orizontală, apoi se taie fiecare bucată pe lungime astfel încât să se obţină patru fâşii mici. Se pune o linguriţă din amestecul cu ţelină pe fiecare fâşie, apoi se rulează strâns.

Se fixează fiecare rulou cu o scobitoare, se aşază pe un platou şi se lasă la frigider cel puţin 20 de minute, pentru a se întări.

Antreuri cu prosciutto si telina

Antreuri cu prosciutto si telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.