Antreuri calde: Varzari

Printeaza

Varzari din: faina, drojdie, lapte, oua, untdelemn, zahar, unt, varza dulce sau murata.

Ingrediente:Varzari

  • un kilogram făină
  • 40 g drojdie
  • o cană lapte
  • 5 ouă
  • 2 linguri untdelemn
  • o linguriţă zahăr tos (eventual)
  • 100 g unt
  • o varză dulce sau murată

 

Mod de preparare:

Se pune pe masa de aluat făina şi se încorporează în ea drojdia înmuiată, laptele, ouăle, untdelemnul şi se frământă bine de tot. Se modelează un sul, se taie bucăţi mari cât un măr.

Se întind foi de mărimea unei farfurii mijlocii. Se toacă varza, se sărează şi apoi se stoarce şi se căleşte foate bine în untdelemn. Se umplu foile cu varza călită şi se fac plăcinte. Se ung cu untdelemn cald, se pun în tavă şi se dau la cuptor.

Când sunt coapte se scot şi se ung din nou cu untdelemn sau cu unt cald. Se poate folosi şi untură.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.