Anghinare la gratar

Printeaza

Anghinare la gratar din: anghinare, ulei, sare, usturoi, patrunjel.

Ingrediente:Anghinare_la_gratar

  • anghinare
  • ulei
  • sare
  • usturoi
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se aprind două braţe de nuiele şi, în timp ce se aşteaptă ca flacăra să se diminueze, se bate anghinarea pe o masă sau pe o piatră până ce foile se lăţesc.

In fiecare anghinare se presară un fir de ulei şi sare, apoi se adaugă usturoi tocat mărunt şi un fir de pătrunjel verde, de asemenea tocat. Anghinarea se aşază în poziţie verticală pe grătar şi se lasă la prăjit (copt) aproximativ douăzeci de minute, până când se simte mirosul tipic de grătar, iar foile din interior s-au înmuiat. în acest moment se elimină foile din exterior (care s-au ars de la foc) şi se păstrează doar miezul, care este foarte bine copt.

Anghinarea la grătar se serveşte caldă şi – atenţie! – se mănâncă cu mâna

 

Anghinare la gratar

Anghinare_la_gratar

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.