Anghinare a la grec

Printeaza

Anghinare a la grec

Anghinare a la grec

Ingrediente:

  • 8 anghinare
  • 6 cartofi mici
  • 2 rămurele de ţelină
  • 2 dovlecei
  • 3 lămâi
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 20 cl vin alb sec
  • 5 linguri ulei de măsline
  • Ierburi aromatice
  • 15 boabe de piper
  • 2 crenguţe de busuioc
  • Tabasco, sare grunjoasă

Preparare

Taie tijele a 6 anghinare. Elimină frunzele de pe margini. Taie fiecare anghinare în două părţi. Fierbe-le 35-40 de minute în apă clocotită sărată şi cu sucul de la o lămâie. Pune la fiert 75 cl de apă sărată, vinul alb, sucul de la 2 lămâi, uleiul, usturoiul, pasta de tomate, ierburile aromatice şi piperul.

Fierbe 20 minute. Curăţă cartofii sub jet de apă. Rupe frunzele de ţelină. Curăţă dovleceii. Elimină frunzele groase de la celelalte 2 bucăţi de anghinare. Taie legumele cubuleţe. Pune-le la fiert în supă 15 minute. Scurge-le şi pune-le deoparte, la 20 cl din supa de legume.

Dă-o în fiert şi mai laş-o pe foc 5 minute. Pune tabasco. Curăţă cele 2 anghinare. Elimină frunzele mici din mijloc. Garniseşte cu legume şi cu sos. Decorează cu busuioc. Serveşte-le fierbinţi, imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea am gatit anghinare pana acum, dar mi-a iesit un preparat foarte bun. Merita probat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.