Andive gratinate cu bacon

Printeaza

Andive gratinate cu bacon

Andive gratinate cu bacon

Ingrediente:

  • 4 andive
  • 8 felii de bacon
  • o lămâie
  • 100 ml vin alb
  • 50 g unt
  • doi cartofi
  • ulei de măsline
  • oţet de mere
  • sare, piper
  • cimbru
  • ardei iute

Preparare:

Pentru a pregăti sosul se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se fierb. Când sunt fierţi, se scot din apă şi se pasează cu o furculiţă până când devin piure. Se adaugă 100 ml din apa în care au fiert cartofii, două linguri de ulei de măsline şi o linguriţă de oţet de mere.

Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă cimbru tocat mărunt, se amestecă totul şi se lasă să se răcească. Dacă se vrea un sos mai subţire se mai adaugă din apa în care au fiert cartofii.

Andivele se spală, se taie pe jumătate şi se stropesc cu suc de lămâie. Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc andivele. Când sunt gata, se scot pe o farfurie, se înfăşoară cu feliile de bacon şi se mai prăjesc trei minute pe fiecare parte.

Se scot şi se servesc alături de sosul de cartofi, presărate cu cimbru tocat.

Andive gratinate cu bacon.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea consum andive. O sa incerc si eu reteta asta, arata prea bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.