Anchemaht de pui

Printeaza

Anchemaht de pui 

Ingrediente:Anchemaht de pui

  • 1 pui
  • 1 l apă
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 1/2 lingură făină
  • 6 felii de lămâie
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se fierb bucăţile de pui la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rântaş alb dintr-o lingură de unt cu o jumătate lingură de făină.

Se stinge cu zeama în care au fiert puiul foarte bine limpezită. Se face un sos mult mai subţire decât cel pentru ciulama. Se toarnă sosul peste pui, după ce s-a îndepărtat ceapa.

Se adaugă câteva felii subţiri de lămâie, fără sâmburi, se potriveşte de sare şi se lasă să dea împreună un clocot. Se serveşte foarte fierbinte. Se poate pregăti şi cu bucăţile de pui prăjite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.