Ananas cu scortisoara si rom

Printeaza

O reteta de ananas cu scortisoara si rom din: cirese, rom, ananas, baton de scortisoara, anason, zahar brun, stafide si menta.

Ingrediente:Ananas cu scortisoara si rom

  • 25 g cirese glasate, taiate in jumatati, clatite cu apa si zvantate
  • 75 ml rom sau orice alt lichior cu aroma de cocos
  • 1,3 kg ananas
  • 5 cm baton de scortisoara, rupt in jumatate
  • 2 fructe de anason in forma de stea
  • 75 g zahar brun cu continut mai mare de melasa
  • 25 g stafide

Ornare:

  • crengute de menta proaspata

 

Mod de preparare:

Se pun ciresele intr-un castron, se toarna 30 ml de lichior, se amesteca bine si se lasa deoparte. Se taie ananasul la ambele capete. Se curata de coaja cu un cutit ascutit, se scot asa-numitii ochisori. Se taie pulpa fructului in sferturi, pe lungime. Se indeparteaza miezul fibros din fiecare sfert apoi se taie in cubulete.

Pentru sirop se pun 450 ml de apa intr-o cratita si se dau in clocot. Se pun ananasul, scortisoara, anasonul si zaharul. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Se da in clocot, se reduce flacara, se acopera si se fierbe la foc mic 8-10 minute, pana se inmoaie ananasul.

Se ia cratita de pe foc si se muta bucatile de ananas cu o spumiera intr-un castron, presand fructele pentru a scurge zeama in exces. Se adauga stafidele in sirop, se da iar in clocot si se fierbe la foc mic 15-20 de minute, pana cantitatea scade cu un sfert. Se toarna lichiorul ramas si se continua fierberea 1 minut. Se da cratita la o parte de pe foc si se scot bucatile de scortisoara.

Se inglobeaza ciresele in sirop, apoi se toarna compozitia peste ananas. Se serveste de la frigider sau la temperatura camerei.

Ananas cu scortisoara si rom

Ananas cu scortisoara si rom

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.