Ananas glazurat cu brânză dulce şi scorţişoară

Printeaza

O reteta de ananas glazurat cu branza dulce si scortisoara din: suc si coaja de lime, scortisoara, nucsoara, zahar pudra, branza, unt si ananas.

Ingrediente:Ananas glazurat cu brânză dulce şi scorţişoară

  • sucul şi coaja de la 1 lime
  • 2 linguri de miere lichidă
  • 2 prafuri de scorţişoară măcinată
  • puţină nucşoară dată pe răzătoare (sau din plic, gata măcinată)
  • 2 linguriţe de zahăr pudră, cernut
  • 200g de brânză dulce (sau brânză de vaci amestecată cu un pic de iaurt)
  • 2 linguriţe de unt
  • 1 ananas proaspăt, tăiat în 8 felii lungi, curăţat de coajă şi de mijloc

 

Mod de preparare:

Se amestecă sucul de lime cu jumătate din coajă, 1 lingură de miere, un praf de scorţişoară şi unul de nucşoară. Se aşază deoparte acest sos. Se amestecă brânza cu zahărul pudră şi cu un praf de scorţişoară.

Se încălzeşte untul şi restul de miere într-o cratiţă nonaderentă până când se topeşte. Se adaugă feliile de ananas şi se lasă pe foc 8 minute, întrorcându-le mereu, până când se caramelizează. Se toarnă desupra sosul de lime şi se lasă să fiarbă câteva secunde, învârtind ananasul astfel încât să se acopere cu sos.

Se serveşte imediat, presărat cu restul de coajă de lime şi împreună cu o lingură de brânză cu scorţişoară.

Ananas glazurat cu brânză dulce şi scorţişoară

Ananas glazurat cu brânză dulce şi scorţişoară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.