Ananas flambat

Printeaza

O reteta de anans flambat din: ananas, unt nesarat, nucsoara, rom grand marnier si inghetata.

Ingrediente:Ananas flambat

  • 1 ananas mare copt
  • 15 g unt nesarat
  • un praf nucsoara rasa
  • 3 linguri rom inchis la culoare
  • 2 linguri Grand Marnier sau alt lichior de portocale
  • 4 cupe mici cu inghetata de iaurt cu vanilie, degresata

 

Mod de preparare:

Se taie ananasul la capete. Se curata de coaja. Se taie in rondele de 2 cm grosime. Se taie fiecare rondela in trei si se curata partea mai tare din centru. Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc potrivit. Cand untul devine spumos, se adauga zaharul brun si nucsoara si se tine pe foc pana cand zaharul se dizolva. Se adauga romul si se da in clocot.

Se adauga ananasul si se prajeste intorcandu-l des aproximativ 4 minute sau pana cand ananasul este fierbinte. Se lasa tigaia pe foc si se stropeste ananasul cu lichior de portocale.

Se aprinde lichiorul cu un chibrit mai lung, avand grija sa va dati mai in spate. Se misca tigaia pana cand flacara se stinge. Se pun feliile de ananas si sosul peste inghetata de iaurt.

Ananas flambat

Ananas flambat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.