Amestec de arome picante

Printeaza

O reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Amestec de arome picante

  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 bucata de praz
  • 1 ardei iute rosu
  • 20 ml ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovii, ceapa şi ţelina, păstrând de la aceasta doar partea albă. Taie ardeiul iute în două şi curăţă-1 de seminţe şi de cotor (care este foarte iute). Taie morcovii şi ţelina mai întâi fâşii, apoi cubuleţe. Toacă ceapa şi prazul.

Încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie şi adaugă ardeiul iute tocat mărunt, prazul, ceapa şi căleşte-le rapid. Pune ţelina şi morcovii, sărează şi piperează după gust şi înăbuşă-le 2 minute. Pune compoziţia într-un borcan sterilizat, toarnă deasupra uleiul rămas şi închide-l ermetic.

Lasă legumele să se marineze în frigider dacă vrei să le consumi în următoarele 2-3 zile. Dacă vrei să le păstrezi un timp mai îndelungat, aşază borcanul într-o cratiţă cu apă şi fierbe-l circa 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Lasă-1 să se răcească în apa în care a fiert.

Poţi folosi acest condiment ca bază pentru sosuri picante de roşii sau pentru diverse mâncăruri.

Amestec de arome picante

Amestec de arome picante

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.